Pastorale wijken

Pastorale wijken

Samen gemeente zijn is samen onze Heer Jezus volgen. In de bijbel wordt op verschillende plaatsen de gemeente vergeleken met een lichaam, Christus als hoofd en verder allemaal afzonderlijke leden, met ieder hun eigen gaven en talenten.

Samen lichaam zijn is omzien naar elkaar in geestelijk opzicht, maar ook in sociaal opzicht, bij ziekte en waar nodig in materieel opzicht. Omzien naar elkaar is in de huidige maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend. Maar meer dan ooit hebben we elkaar nodig, om elkaar aan te sporen de rechte weg te blijven volgen en niet voor de vele verleidingen te zwichten.

De gemeente is onderverdeeld in 4 pastorale wijken. De ouderlingen geven geestelijk leiding aan de gemeente als geheel, maar hebben ook ieder een bijzondere taak in hun pastorale wijk. Zij bezoeken de leden van de wijk afzonderlijk. En op pastorale wijkavonden, ontmoeten de wijkleden – onder leiding van de ouderling – elkaar rond een open bijbel. Om elkaar te helpen bij het dienen van God, elkaar aan te sporen in het volgen van Jezus, vreugden en moeiten te delen, praktische hulp te vragen en aan te bieden. Het gebed voor elkaar neemt hierin een belangrijke plaats in.

De pastorale wijken zijn zo een hulpmiddel om mensen bij Christus te brengen en een veilig thuis te bieden in de gemeente.

Contact

Elim-kerk


Adres:      Prof. van Musschenbroekstraat 4
Postcode:  3361 SW
Plaats:      Sliedrecht
Tel:            0184 423 818
E-mail:      predikant@sliedrecht.gkv.nl